Beaver píše:veta: Jak je v tom článku o swapu ovšem psáno, budeš kromě převodovky potřebovat taky samozřejmě spojku, s tím souvisí i pedál spojky do auta, manuální řadičku, diferenciál z manuálu + kardan z manuálu, protože jestli jsem to dobře pochopil, tak ten originál nebude pasovat co do délky + to bude debilně zpřevodovaný a bude to blbě měřit rychlost. To bude nejen veselý, ale zřejmě i drahý.
Zdenda: Srovnání Myšáka a Supry je celkem zřejmý - Myšák 3000 ve verzi VR4 má pohon všech kol, natáčecí zadní nápravu a vidlicovej šestiválec o obsahu tři litry, kterej ještě vylepšujou dvě turba. Je to takový high tech řešení, jízdní vlastnosti a výkony zřejmě budou zajímavější než u Supry, ale bude naprosto jistě nehorázně papat

Ale Supra je klasika, takže mě to nerozhází

No tak je vidět, že Bobřík (Beaver) je šikula a čte

Je to opravdu tak. Kromě převodovky je třeba vyměnit : Kardan, diferák, poloosy, řídící jednotku, palubní přístroje a nepasuje ani okolí kulisy pro zasazení řadičky. Samozřejmé je, že se musí dát spojkový pedál s spojkovým válcem. Mění se i brzdový pedál a plynový má také jiný tvar a je dobré ho vyměnit. Pod plynovým se odstraňuje KickDown spínač atd.... Takže vím o co jde
A ke srovnání mišáka supry a jiných přikládám takové obrázky co mi jednou poslal Richard
Dokonce jsem četl, že ani Nissanu u 300ZX ani Mitsubishi u VR4 ani Hondě u Prelude se nedostavil očekávaný úspěch velmi náročného řešení natáčení zadní nápravy a tak se od tohoto řešení upustilo. A jako bombónek uvádím ještě jeden případ. Mercedes udělal studii tuším Curving (čte se to rozhodně kárving - jak se to píše nevím) a tam se dokonce kola do zatáčky naplánějí, tuším michelin jim na to udělal speciální gumy a ve finále toto báječné řešení dostalo v praxi stejně na prdel od Porsche 911 GT3. Klasika je hold klasika

A co se týká spolehlivosti ? Nevím. Obecně jsem se nikdy nesetkal s negativním názorem na Toyoty. Kamarád měl Carinu II a dokud nenajel 160tis km bylo naprosto bez potíží. Pak se to začlo hnojit ale komplet. V tomhle jsou Japonci dobrý, uměj přesně naplánovat výdrž všech dílu na stejnou dobu. Proto bych asi jako jediný problém SUPRY viděl v ujetých kilometrech. Já tam mám 81tis. a je to v lepším stavu než VW po 40ti tis. Co já vím tak u mišáků bejvá dost velkej problém s korozí podvozku.